از پره اکلامپسی به عنوان مسمومیت بارداری یاد میشود. فشار خون بالا به عنوان علت اصلی بروز این عارضه در طی بارداری شناخته شده است. با بروز علائم، درمان باید هر چه سریعتر آغاز شود، در غیر این صورت سلامتی مادر و جنین به خطر خواهد افتاد. مسمومیت بارداری معمولا پس از هفته ۲۰ بارداری رخ میدهد. به منظور پیشگیری از آن، فشار خون مادر به طور مرتب ارزیابی خواهد شد. در این مقاله میخواهیم نگاهی کوتاه به این عارضه داشته باشیم.
علائم پره اکلامپسی چیست؟
از رایجترین علائم پره اکلامپسی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- وجود پروتئین در ادرار. ادرار به طور طبیعی دارای پروتئین نیست.
- بروز سردردهای شدید
- کاهش حجم ادرار
- کاهش سطح پلاکت خون
- اختلالات کبدی
- تنگی نفس
- تجمع مایع در ریهها
- اختلالات بینایی، مانند تاری دید، از دست دادن موقت بینایی و حساسیت به نور
- احساس درد در ناحیه بالای شکم
- حالت تهوع
- استفراغ
علت بروز پره اکلامپسی چیست؟
متخصصان در این رابطه فاکتورهای متعددی را دخیل میدانند. اما معتقد هستند که علت اصلی بروز این عارضه از جفت شروع میشود. جفت، عضوی است که در طی بارداری، زمینه را برای تغذیه جنین فراهم میکند. با شروع بارداری، رگهای خونی جدیدی ایجاد میشوند که میتوانند به طور موثر خون را به جنین برسانند. به نظر میرسد این رگها در زنانی که دچار این عارضه میشوند، به خوبی رشد نکردهاند و عملکرد صحیحی ندارند. ظاهرا این رگهای خونی باریکتر از حد معمول هستند و واکنشهای متفاوتی به سیگنالهای هورمونی میدهند. به این ترتیب میزان خونی که باید در آنها جریان داشته باشد، محدود است.
پره اکلامپسی چگونه تشخیص داده میشود؟
در کنار بررسی علائم پره اکلامپسی ، پزشک احتمالا آزمایشات خون را نیز تجویز خواهد کرد. یکی از این تستها، فاکتور pdw است. اگر بخواهیم به زبان ساده بگوییم pdw در آزمایش خون چیست؟ باید گفت این شاخص خونی مدت زمان توزیع پلاکت در جریان خون را ارزیابی میکند. سطح این شاخص در زنان مبتلا به این عارضه بالاست.