بدنسازی یکی از محبوب‌ترین رشته های ورزشی است. عضلانی شدن ماهیچه‌های بدن این وسوسه را در دل ورزشکاران می‌اندازد که از مکمل‌های بدنسازی استفاده کنند. باید بدانید مصرف این نوع مکمل‌ها می‌تواند تاثیر سوء بر اندام‌های حیاتی بدن مانند کبد داشته باشد. آنزیم‌های کبدی مانند sgpt و sgpt نقش مهمی در عملکرد کبد دارند. هر زمان که کبد دچار التهاب شود سطح sgot  و sgpt در آزمایش خون افزایش پیدا می کند. در این مقاله اشاره‌ای کوتاه به عوارض مکمل‌های بدنسازی شده است. 

آنزیم های کبدی

کدام مکمل‌ بدنسازی برای کبد مضر است؟‌

مکمل‌های بدنسازی انواع مختلفی دارند. نکته مهم این است که مصرف مداوم آنها می‌تواند برای سلامتی خطر جدی داشته باشد. داروها  ومکمل‌هایی که دارای استروئید‌های آنابولیک هستند، سلامتی کبد را تهدید می کنند. در کنار آنها مکمل‌های دیگر برای کاهش وزن وجود دارند.مصرف آنها نیز می‌تواند بر سلامتی کبد موثر باشد. در مقابل آنها، مکمل‌های دیگری وجود دارند به نام گینرها. آنها منجر به اضافه وزن خواهند شد. این نوع از مکمل‌ها می‌توانند منجر به عوارضی مانند اسهال، استفراغ، نفخ و دردهای شکمی شوند. 

مصرف بیش از حد مکمل‌های ورزشی علاوه‌برآسیب‌های کبدی می‌تواند سلامتی کلیه‌ها را نیز تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل مصرف خود سرانه آنها توصیه نمی‌شود.