پرکاری تیروئید یکی از اختلالات شایع است. بروز این بیماری قبل از بارداری و در طی آن میتواند زمینه را برای آسیب به مادر و جنین مهیا کند. تیروئید غده پروانه شکلی است که در جلوی گردن و زیر سیب گلو وجود دارد. این غده شامل دو لوب و بخش متصل کننده است. این غده دو هورمون اصلی t3 و t4 تولید میکند. این هورمونها نقش مهمی در متابولیسم بدن دارد. متابولیسم یعنی سوخت و ساز بدن. عملکرد این غده تحت تاثیر هورمون دیگری به نام tsh است که از جانب مغز ترشح میشود. اگر سطح این هورمون نرمال نباشد، عملکرد غده تیروئید نیز مختل خواهد شد. برای بررسی وضعیت تیروئید از آزمایش tsh در کنار تست t4 و t3 استفاده خواهد شد. این مقاله اشارهای کوتاه به عوارض پرکاری تیروئید در بارداری دارد.
عوارض پرکاری تیروئید در بارداری چیست؟
از جمله عوارض پرکاری تیروئید در دوران بارداری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نارسایی احتقانی قلبی
- افزایش یکباره و شدید پرکاری تیروئید
- سقط جنین
- زایمان زودرس
- وزن پایین نوزاد هنگام تولد
- پره اکلامپسی
پرکاری تیروئید در بارداری چگونه تشخیص داده میشود؟
اگر قصد بارداری داشته باشید، مجموعهای از آزمایشات خون برای بررسی سلامتی مادر تجویز خواهد شد که آزمایش تیروئید نیز یکی از آنهاست. اما اگر به هر دلیلی آزمایشات قبل از بارداری را ندادهاید، وضعیت سلامتی شما در آزمایشات سه ماهه اول بارداری بررسی خواهد شد. اگر مشکلی در تیروئید وجود داشته باشد، این آزمایشات نشان خواهند داد.
پرکاری تیروئید در بارداری چگونه درمان میشود؟
درمان پرکاری تیروئید معمولا با دارو انجام میشود. پزشک متخصص با توجه به وضعیت سلامتی مادر، دوز مناسبی از آن را تجویز خواهد کرد. یکی از سوالات مهم مادران این است که آیا داروهای تیروئید برای جنین ایمن هستند؟ باید گفت در این زمینه جای نگرانی وجود ندارد و دوز دارو بهگونهای تعیین میشود که سلامتی جنین به خطر نیفتد.