وقتی صحبت از اسید فولیک میشود در واقع درباره ویتامینهای خانواده B صحبت میکنیم. منظور از اسید فولیک همان ویتامین B6 است. این ویتامین محلول در آب است. میدانید یعنی چه؟ یعنی برای جذب به آب نیاز دارد. این گروه در ویتامینها در مقابل ویتامینهای محلول در چربی قرار میگیرند. ویتامینهای محلول در چربی برای جذب به چربی نیاز دارند. یکی از دیگر تفاوتهای اصلی این گروه از ویتامینها به سطح اضافه آنها در بدن بازمیگردد. اگر به هر دلیلی از ویتامینهای محلول در آب زیاد مصرف کنید، بدن به طور طبیعی مقدار اضافه آن را از طریق ادرار دفع خواهد کرد. اما اگر ویتامینهای محلول در چربی بیش از حد مصرف شوند، مقادیر اضافه آن در بدن ذخیره و انباشته میشوند. به همین دلیل سلامتی بدن به خطر میافتد.
عوارض کمبود اسید فولیک
یکی از مهمترین عوارض اسید فولیک به کم خونی مربوط میشود. منظور از کم خونی همان آنمی است. افرادی که به کم خونی مبتلا هستند معمولا همیشه و بدون دلیل خاصی خسته هستند و صورتی رنگپریده دارند. معمولا به این افراد توصیه میشود تا با آزمایش CBC از وضعیت سلامتی خود مطلع شوند.
از دیگر عوارض کمبود اسید فولیک در بدن میتوان به رشد کند در کودکان، بروز مشکلات گوارشی مانند اسهال و افسردگی اشاره کرد.
اهمیت قرص اسید فولیک در بارداری
اگر قصد بارداری دارید، معمولا توصیه میشود سه ماه قبل از شروع بارداری به طور مرتب و البته با مشورت پزشک، مصرف قرص اسید فولیک را آغاز کنید. پزشک با تجویز آزمایشات دوران بارداری و قبل از آن شرایط بدن را دقیقا بررسی کرده و متناسب با میزان مصرف قرص را تجویز خواهد کرد.
از عوارض کمبود اسید فولیک در بارداری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تولد نوزاد با وزن کم
- تولد نوزاد با شکاف لب
- اختلال در نخاع کودک
- سقط جنین
- زایمان زودرس
واقعا ممنون از ویلاگ خوب و پرمحتواتون، بسیار مطالب کاربردی و با ارزشی به استراک میذارید. خسته نباشید میگم بهتون